vineri, 5 februarie 2016

PROPUNERILE



PROPUNERILE
FILIALEI CRAIOVA A ASOCIATIEI MILITARILOR “RO.MIL”

REFERITOERE LA AMENDAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT

(Art. 40 din OUG nr.57/2015)

1.    Pemtru inlaturarea discriminarii pensionalilor militari fata de celelalte categorii socio-profesionale se impun urgent urmatoarele amendamente la art.40/OUG nr.57/2015:

-       Schimbarea bazei de calcul la stabilirea drepturilor de pensie, prin luarea in calcul a veniturilor realizate in perioada aleasa ca baza de calcul.

NOTA : Prin normele metodologice sa se stabileasca veniturile salariale care intra in baza de calcul.

-       Procentul  aplicat  bazei de calcul pentru stabilirea pensiei sa fie 80% (ca la magistrati) si nu 65% cum pervede art. 40/OUG 57/2015.

-       Procentele realizate la pensia suplimentara sa se aplice la valoarea pensiei  calculate conform prevederilor stabilite asa cum prevede legislatia in vigoare si cum se aplica si altor categorii de pensionari.

-       Avand in vedere ca militarii sunt singura categorie profesionala care are munca nenormata fiind la ordin 24 de ore din 24 de ore, avand mai multe privatiuni, interdictii si ingradiri ale drepturilor civile, legiuitorul a prevazut in Legea 80/1995 Statutul Cadrelor militare, in semn de recunoastere, acordarea unor procente la pensia calculate conform prevederilor pentru Ordinul Meritul Militar.

PROPUNERE

-       Aceste procente corespunzatoare perioadei de activitate in armata sa se aplice la cuantumul pentru pensie calculata plafonata la 100% din veniturile aflate ca baza de calcul . In fapt aceste procente, care sunt o recunoastere a activitatii ca militar, fac deosebirea intre noi si pensionarii civili, ele trebuind aplicate peste procentul de 100% si nu folosite ca sa ajungem la acest procent.

-       In legea care aproba Statutul Cadrelor Militare sa se insereze si prevederile din Legea Pensiilor Militare (principii) care reglementeaza modul de calcul so baza si baza de calcul.

-       In Legea Pensiilor Militare de Stat sa se faca precizari clare la militarii  angajati pe baza de contract principiile care se aplica cadrelor militare sa se aplice fara discriminare si acestei categorii de militari.

   

         COMITETUL DIRECTOR AL FILIALEI CRAIOVA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu