miercuri, 10 februarie 2016

DIALOGUL SURZILOR



DIALOGUL  SURZILOR

     

        Daca vineri 5 februarie, la Camera Deputatilor am reusit, cu o exceptie aceea a reprezentantului ANCMRR, sa purtam un dialog civilizat cu reprezentantii M.Ap.N. si Deputatii din Comisia de Aparare, Siguranta si Ordine Publica, luni 8 februarie la Craiova intalnirea cu reprezentantii S.M.G. si ai Casei de Pensii Sectoriala, s-a transformat intr-un dialog al surzilor.
Desi asteptata cu interes de catre o mare parte dintre participanti, adunarea nu si-a atins nici scopul urmarit de organizatori si nici cel asteptat de participantii veniti in numar foarte mare, si anume acela de a-si spune doleantele si framantarile care le intuneca si le scurteaza zilele.
          Inca de la inceput “Dialogul” a debutat cu “stangul” cand mai mult de trei sferturi din locurile de la “prezidiu” au ramas neocupate, membrii comisiei nefiind punctuali la activitatea organizata de domniile lor. O nota proasta, o sfidare si o desconsiderare, a camarazilor pensionari, oameni pentru care punctualitatea a reprezentat si reprezinta un mod de viata care printre altele le-a asigurat si le asigura respectul in societate.
      Incercand sa salveze aparentele si sa “lungeasca alvita”, domnul contamiral Dumitrascel, conducatorul delegatiei, in mod neinspirat a dat cuvantul sali pentru a adresa intrebari, la care domnia sa nu avea nici expetiza si nici cadera de a le raspunde, fapt care a inflamat sala. In acest moment “delicat” pentru un oaspete, am incercat sa salvez situatia si din sala, i-am adresat o intrebare al carei raspuns il cunosteam si intuiam ca si domnia s ail cunoaste, moment in care atmosfera s-a mai calmat, la prezidiu facandu-si aparitia si echipa sa de “campanie”.
         Incercand sa raspunda intrebarilor adresate comisiei, reprezentantul Case de Pensii, domnul col. Radut a adoptat o maniera neprofesionista, facand dovada ca nu stapaneste problematica in discutie, vorbind mai mult ca un propagandist decat ca un finantist aflat intr-o functie de mare raspundere, starnind in felul acesta indignarea si revolta salii. Din acel moment s-a declansat o avalansa de interventii din sala, cu intrebari si interpelari pertinente si la obiect, legate atat de Legea Pensiilor Militare cat si OG 57/2015, dar mai ales de starea armatei si maniera in care sunt tratati de catre guvernanti dar si de factorii de raspundere din M.Ap. N., militarii activi si pensionarii militari.
      Pierderea initiativei, de catre reprezentantii M.Ap.N., a transformat adunarea intr-un monolog al disperarii unor oameni satui de minciuna, incompetenta, oportunism si hotie din partea celor chemati sa conduca destinele acestei tari si a armatei sale.
       Indiferent care au fost motivele si ratiunile politice care au determinat initierea si punerea in aplicare a unei asemenea “activitati”, ea sa dovedit a fi pe langa neoportuna si neinspirata.
Reprezentantii Statului Major General, nu au ce cauta in teritoriu sa dea explicatii camarazilor rezervisti, despre o nedreptate sociala si un abuz savarsit de catre un guvern fie el si tehnocrat.
Explicatiile trebuie date de catre cei care atentat inca odata la drepturile legitime ale militarilor si reprezentantii lor, domnul Ministru al Apararii, Secretarii de Stat si Sefii de Directii subordonati direct domnului Ministru, care raspund unor deziderate si comandamente politice, motiv pentru care ar trebui sa nu mai fie militari activi ci simpli civili.
       In conditiile in care “oameni de bine” din cadrul Ministerului Aperarii, aflati in subordinea directa a domnului ministru Mihnea MOTOC, au ticluit aceasta noua umilinta a militarilor romani, ei trebuie sa dea explicatiile si nu militarii de cariera din compunerea Statului Major General, oameni onorabili cu responsabilitati majore fata de apararea Romaniei.
          Seful SMG, domnul general doctor Nicolae CIUCA, are datoria de onoare de a ramane echidistant fata de jocurile politice sau politicianiste si in calitate de profesionist militar sa atraga atentia factorilor responsabili, ca o noua umilire a militarilor prin ciuntirea drepturilor lor legitime, inseamna un atentat la forta combativa si taria armatei romane, in moment de grea cumpana pentru tara.
        In concluzie, acest tip de actiuni menite a manipula militarii, reprezinta un atentat la capacitatea combative si unitatea armatei romane.

       Cu speranta ca urmasii nostril sub drapel, isi vor gasi busola demnitatii si onoarei militare, va salut cu respect.



Presedintele Filialei RO.MIL Craiova

  Col.(r.)

               Ioan Misu NAON

Un comentariu:

  1. Întrutotul de acord cu cele prezentate în material, eu aflandu-ma în sala de conferințe și spectacole a CERCULUI MILITAR DIN CRAIOVA, o sală, arhiplină, cu tovarăși de arme care așteptau cu sufletul la gura "noutățile " de la BUCURESTI. A urmat o dezamăgire totala pentru auditoriu. Păcat de așteptările și speranțele, mai mereu înșelate în ultimul timp...

    RăspundețiȘtergere